mandag den 24. september 2012

Ingefær - et mirakel ?Ingefær er især kendt for sin antiinflammatoriske virkning. Den er med andre ord god til at bekæmpe betændelsesreaktioner i kroppen.

Som noget nyt er jeg begyndt at have disse råmarineret ingefær i køleskabet efter at min mors nabo fortalte mig om dem.

De er super nemme at lave, køb økologiske ingefær, hak så mange du orker, brug æblecider, balsamico-, rødvins, - eller hvidvinseddike. Denne gang brugte jeg hvidvineddike.

Rens ingefærknoldene og skær dem i skiver, derefter i lange tråde og hak igen så det bliver små stykker. Kom dem i en skoldede syltetøjsglas og hæld eddike ved, cirka 1-2 cm over ingefæren. De er så klar efter et par timer, men bedst efter et par døgn, så er smagen knap så skrap.

Hvad bruger jeg dem så til

Jeg kommer dem i salater, supper, dressinger, wokken alt mellem himmel og jord, lige der hvor jeg synes at maden skal have en pift af ingefær. Det er nemt, jeg laver en stor portion ca 1 gang i ugen og så er de altid klar i køleskabet.

Her får man også alt smagen og saften med uden at der er noget der er gået tabt. Så der er ingen undskyldning for ikke at gå igang. Og så er ingefær god for os som lider af kroniske sygdomme eller dem som bare vil gøre noget godt for kroppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar