tirsdag den 24. januar 2012

"Hvad fejler du i grunden?"



Bogen er skrevet af læge og sundhedskonsulent Carsten Vagn-Hansen, tidligere kendt som ´Radiodoktoren´, på baggrund af en livslang erfaring, der har lært ham, at Vorherre, tiden og naturen er de tre store læger.

Idag kan vi slå alle mulige og umulige sygdomme op på nettet, der er faktisk ikke den sygdom vi ikke kan få. Er det en fordel eller en ulempe, er vi blevet en flok hypokonder eller sker der simpelthen for lidt i vores liv, så for spændigens skyld "opfinder" vi sygdomme.

Jeg spørger nogle gange mig selv, for jeg er syg, jeg har sclerose, jeg behøves ikke at "opfinde" en sygdom, den er min skygge og vi følges afsted på livets landevej. Men hvad er egentlig værst, at have en sygdom, nåhhh ja sådan er det eller gå hele livet og være bange for at få en sygdom.

Se det er et spændende spørgsmål, for prøv at forestille dig at du hele livet har været bange for at blive syg, og pludselig får du en sygdom, vil man så ikke ærger sig over ikke at have nyt livet mens man få rask, og hvorfor er vi så bange for sygdom og død, når det næsten er det eneste der er sikkert her i livet.

Radiodoktoren har skrevet en bog: Hvad fejler du i grunden? og den bog vil jeg faktisk rigtig gerne have og så kender jeg lige et par stykker der skal have den i gave, da jeg er sikker på den vil kunne hjælpe dem rigtig meget.

Han skriver: - Den største misforståelse er, at vi hele tiden vil behandle symptomer og sygdom. I stedet skal du overveje, hvor årsagen til din sygdom skal findes. Er du blevet mere stresset? Får du tilstrækkeligt med frisk luft, lys, vand og sund mad, og har du et godt forhold til dig selv, din familie og dine venner? Sygdom er ofte resultatet af en negativ påvirkning af den ene eller anden art. Det er kroppens måde at sige fra på.

Han nævner at 95% af alle sygdomme og symptomer forsvinder efter 14 dage. Så måske skulle man vente med at ringe til lægen fordi man en morgen vågner og er lidt sløj.

I bogen gennemgår Carsten Vagn-Hansen helbredsrelaterede emner som kost, fedt, vitaminer, mineraler, sygdomme, hormoner, immunforsvar, sindet, hjernen, hjertet og kredsløbet, stofskiftet og nervesystemet. Han vil gerne lære os at bruge lægen rigtigt. Dette gøres blandt andet ved at se tiden an et par uger, før du bestiller tid hos lægen - med mindre du da lider af lammelser, brystsmerter, eller andre meget alarmerende symptomer på sygdom. En venten vil ofte resultere i, at symptomerne går i sig selv, og du slipper dermed for unødvendig medikamenter. Du bliver måske samtidig klogere på årsagerne til symtomerne og hvordan du undgår dem fremover på en sund og naturlig måde.

"Hvad fejler du i grunden?" byder på mange timers tankevækkende læsning. De fleste kan nikke genkendende til, at sygdomme ofte kommer i halen på perioder, hvor man har sjusket med sig selv. Når man har spist usundt, motioneret for lidt eller ladet sig pine af bekymringer og stress. kvitterer kroppen ofte med en luftvejsinfektion, et maveonde eller en virus.

Bogen kommer med gode og brugbare råd som er overraskende enkle. Hovedpine skyldes ofte for lidt væske. Vi burde alle drikke omkring halvanden til 2 liter vand om dagen. Spændinger i nakken kan kureres med et varmt omslag. Migræne kan hjælpes med fiskeolie og folinsyre. Det ville være godt for os mindst 2 gange om dagen at anstrenge sig så meget at man fik pulsen op, hjertebanken og åndenød.
Ømhed i de øvrige muskler kan oftes arbejdes væk, eller et tilskud af D3-vitamin kan hjælpe processen på vej. Døjer du med muskelspændinger og - kramper, kan di kureres med et tilskud af magnesium.

Travlhed må ikke udvikle sig til stress, og stress må ikke udvikle sig til mavesår og hjerte karsygdomme. Stress bekæmpes mest effektivt ved simpel planlægning. Man skal planlægge sine opgaver og løse dem en for en, uden at tænke på alle de opgaver der ligger og venter. Når arbejdsdagen er over, gælder det om at stoppe 10 minutter før i istedet for at ræse ud af døren. Brug tiden på at lave en hurtig status oppe i hovedet. Glæd dig over det du nåede, i stedet for at lade dig bekymre om det, du ikke nåede. Tag i bogstaveligste forstand et par dybe indåndninger og bered dig på hjemturen, så du hele tiden kan være i nuet, i stedet for hjernen banker derudad med bekymringer om alt det arbejde, der ligger og venter.

Ved vinterdepression kan man købe særlige lamper, der efterligner solen lys.

90 % af alle vinterdepressioner skyldes mangel på lys, men også daglig motion ude i naturen og rigelige mængder omega-3 fedtsyrer fra fed fisk og fiskeolier har en gavnlig effekt på depressioner.

Sygdommen kommer ikke bare ud af det blå. De udvikles fra små daglige forsyndelser mod naturen. Når for mange synder har samlet sig, kommer sygdommen

Det er helt sikkert en bog jeg skal eje, ingen tvivl :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar