lørdag den 31. marts 2012

MusiCure


Da jeg gik til et mindfulness kursus sidste år, hørte vi ofte en af melodierne fra denne cd, og den er fantastisk og man bliver dejlig afslappet. Jeg oplever som sclerosepatient, at jeg er utrolig lydfølsom og jeg bliver stresset af for meget larm, højt musik osv. Jeg er ret sikker på at jeg ikke er den eneste der kender til det problem, jeg har kun en ting at sige, køb cdén og mærk hvor dejlig afslappende I bliver, en fantastisk følelse.

Musikalske stemninger inspireret af det magiske nordiske lys, musik til dyb hvile, afstresning, indslumring og fysisk afslappelse

Fænomener som midnatssol og nordlys har siden tidernes morgen inspireret historiefortællere og andre kunstnere, og vil vedblive med at gøre det til evig tid. Således er også den fjerde CD i MusiCure serien meget inspireret af det nordiske lys, historie og særegne natur – ikke mindst med baggrund i komponistens egne stærke og livsbekræftende naturoplevelser både nord og syd for polarcirklen.
”Northern Light” består af 5 titler, som skildrer den nordiske magi i lys, mytologi og natur. En række livgivende lydbilleder som virker både afstressende, beroligende og fantasistimulerende.
Instrumenter som Piano, Harpe, Guitar, Obo, Cello, Piccolo fløjte og den karakteristiske håndtromme ”tar”, er blandt de akustiske klange som giver ”Northern Light” en særlig stemning og atmosfære.
Natur: Nordiske fugle, fjorde og havet.
Anbefalede anvendelsesområder: Dyb hvile, afstresning, fysisk afslappelse og inspiration til søvn.
Billedskabende, med nordiske myter og landskaber.

Hvad er MusiCure?MusiCure er specielt komponeret musik, skabt med særlig henblik på at virke afstressende og oplevelsesskabende.
Mere end 10 års forskning udgør fundamentet for skabelsen af MusiCure og der forskes fortsat i musikkens effekt.

MusiCure musikken
Musikken indeholder solistiske indslag spillet på akustiske instrumenter af højtuddannede klassiske solister, samt unikke optagelser af naturlyde, som er nøje udvalgt og omhyggeligt integreret i musikken. MusiCure er ”genreløs” og ”universel” i sit udtryk, og søger bevidst at ophæve associationer til nogen af de traditionelle etablerede musikgenrer eller stilarter, for herved at henvende sig til alle, uanset individuel musiksmag, lyttevaner og præferencer indenfor musik i øvrigt.

Hvordan bruges MusiCure? MusiCure henvender sig til alle, som søger musik af høj kvalitet til afslapning/afstresning samt musikalske oplevelser, der stimulerer fantasien og skaber billeder til ”den indre biograf”. Selvom MusiCure er testet og dokumenteret på sygehuse er musikken bestemt ikke begrænset til brug for patienter. MusiCure anvendes i meget høj grad også til en lang række andre formål hvor man som privat bruger, professionel behandler, eller terapeut kan ”dosere” musikken efter behov og lyst.

Hvad adskiller MusiCure fra anden musik? MusiCure programmet er fra starten komponeret og produceret specielt til terapeutiske formål og de grundlæggende principper for musikken er blevet til over en periode på mere end 5 år, hvor komponisten igennem hele forløbet har modtaget feedback og erfaringer fra forskningsprojekter med denne specielt designede musik, og løbende redigeret musikken herefter. Ingen anden musik er tidligere blevet skabt på denne måde.
Anvendelsesområder for de enkelte udgivelser i MusiCure serien
Hele MusiCure serien er vidensbaseret og har samlet set to helt overordnede hovedformål og virkningsområder:

1. At virke afstressende, beroligende og fysisk afslappende
2. At virke positivt mentalt stimulerende, oplevelses- og billedskabende

Alle CDer i MusiCure serien vil opfylde disse to generelle formål og kan dermed anbefales til alle som overordnet søger musik til disse formål: afstresning og oplevelse.
De enkelte CDer i serien indeholder afsluttede sektioner af de oprindelige musikprogrammer, som med hver sit ”tema” eller ”overskrift” refererer til de overordnede stemninger og naturlyde i musikken.

De kan købes på apoteket for 170 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar