onsdag den 11. april 2012

Metamedicin

Idag har jeg købt bogen "Din intelligente krop", og jeg er rigtig spændt på at modtage den med posten en af de nærmeste dage.

Jeg har overvejet at tage et kursus i Metamedicin, fordi jeg tror på at man kan gøre ufattelig meget selv, for sin krop og sit helbred. Bare den måde vi tænker på kan have en kæmpe indflydelse på vores psyke og velbefindende.

Fremtidens medicin

Hvad er hemmeligheden bag sygdom? Ifølge metamedicin - en ny og holistisk sundhedsmodel - er sygdom ikke en af naturens "fejltagelser", men derimod et udtryk for kroppens naturlige forsøg på at genoprette en balance.

Har du nogensinde prøvet at være i en situation, hvor du ikke fik givet udtryk for nogle følelser, der rasede i dig, blot for få dage efter at konstatere, at du havde fået halsbetændelse? Eller været rigtig stresset og ophængt i en periode, for så at lægge dig syg, så snart du fik ferie? At der er en sammenhæng mellem vores krop, følelser, tanker og vores sundhed er ikke en ny opdagelse - det har spirituelle lærere og mestre sagt i århundreder. Det nye er, at videnskabelig dokumenteret forskning nu påviser det samme, nemlig at al sygdom i virkeligheden er en biologisk meningsfuld proces - et specialprogram, som aktiveres af kroppen for at håndtere en bestemt følelsesmæssig oplevelse eller en indre konflikt.

Den nye forståelsesmodel kaldes for metamedicin og bygger bro mellem naturvidenskaben og den alternativ behandling. Der er altså ikke tale om en ny terapiform eller metode at behandle ud fra, men derimod en diagnosemodel, som kan forklare enhver sygdomsproces, hvor vi er i processen, og hvilken behandling vi har brug for, for at støtte den naturlige helbredelse - uanset om det drejer sig om traditionel medicin og behandling, zoneterapi, akupunktur eller andre former for alternativ behandling.

Din intelligente krop giver et fascinerende og banebrydende indblik i, hvad metamedicin er, hvilke forskningsresultater, der ligger bag, og hvordan man i praksis kan arbejde med diagnosemetoden. Bogen er enkelt skrevet, og gennem en god blanding af teori og praktiske eksempler forklares denne helt nye måde at opfatte sygdom og sundhed på - en måde, der af mange betegnes som fremtidens medicin, fordi den tager højde for, at vi er hele( holistiske) mennesker, og at vores krop konstant påvirkes af vores tanker, følelser og omgivelser. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for dette samspil mellem krop, sind og ånd, og i særdeleshed alle, der arbejder professionelt med kroppen, fx læger, sygeplejersker, massører, zoneterapeuter, akupunktører osv.

Den bliver spændende at læse og jeg håber at få nogle redskaber jeg vil kunne bruge i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar