mandag den 28. november 2011

Falafelburger med råstegte kartofler


Hjemmebagte grovbollerr



Falafelbøffer med ost

Hjemmelavet vegetar burger med råstegte kartofler
Idag har menuen stået på hjemmelavet falafelburger med råstegte kartofler og resten af familien fik hakkebøffer så de var rigtig glade.
Men det skal lige siges at de falafelbøffer er fantastiske, du tænker ikke over at det er vegetarbøffer de smager bedre end hakkebøffer, mums.

Opskrift

Falafelbøffer

150 g tørrede kikærer
2 håndfulde frisk persille
1 lille løg (50g)
2 fed hvidløg
1 1/2 tsk spidskommen
1 1/2 tsk stødt koriander
1/4  tsk cayennepeber
1/2 tsk salt
1/4 tsk bagepulver
2 spsk speltmel
Kokosolie eller olivenolie til at stege bøfferne i

Læg kikærterne i blød i en stor skål koldt vand i minimum 10 timer og gerne natten over i køleskabet.

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne og blend dem med krydderier, løg, hvidløg, krydderurter, salt, bagepulver og mel, til dejen er ensartet og sammenhængende.

Lav 4 flade burgerbøffer på 8 cm i diameter af falafeldejen, orm dem på skærebrættet. Brug en kniv eller en metalpaletkniv til at løse dem fra skærebrættetog flytte dem over på stegepanden med. Steg dem i olie på en slip let-pande ved midddelhøj varme i ca 5 min på hver side, til de er faste gyldenbrune.

Nu valgte jeg at lægge et stykke ost på til sidst, men det kan man jo gøre som man vil.

Opskrift

Grove burgerboller

50 g gær
5 dl lunken vand
2½ tsk sukker
1 tsk salt
1 æg
0,4 dl olie
150 g. groft rugmel
100 g. ruggryn
500-550 g. speltmel 

Opskriften er fundet her De bedste grovboller, dog har jeg lavet opskriften lidt om så den er blevet endnu mere grov.
 
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør rugmel og ruggryn i.
3. ælt speltmel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar