Jeg bliver heller ikke så længe til fødselsdagen da jeg skal videre til temamøde omkring positive tanker :-)
Økologisk aubergine |
Efter de har været inde i ovnen |
Hvidløg, citron og sal, så skal det blendes |
Tomater og persille |
Retten er færdig |
Retten er fra min nye kogebog Vegetarisk vellyst, og jeg kunne bestemt ikke lide smagen. Hvis jeg skulle lave den igen, blev det kun med 1 fed hvidløg og så tror jeg ikke at mig og auberginer passer specielt godt sammen.
Det var en nem ret, men ikke noget jeg vil prøve igen :-)
Men brødet var godt.
Opskrift
2 økologiske auberginer
1 + 1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk friskpresset citronsaft
salt
Topping
1-2 tomater
1 håndfuld basilkumblade eller bredbladet persille
evt 1 håndfuld frisk parmesan i flager
Skær stilken af auberginerne. Skær hver aubergine i 6 både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med en spsk olie og vend bådene godt rundt.
Bag auberginerne i ovnene ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune og møre. Lad dem køle lidt af.
Blend auberginerne i en foodprocessor eller en stavblender sammen med presset hvidløg, citron og salt til en blød puré. Smag til.
Skær tomater i små terninger. Hak basilikummen eller persillen groft.
Bred puréen ud på en tallerken eller fad og dys med tomatterninger og basilkum eller persille og drys eventuelt med parmesanflager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar