Så er bollerne ved at være klar |
Så bliver de drysset med solsikke, hørfrø og mandler |
Så er de færdige |
Kamut melen gør bollerne mere saftige |
Opskrift
Ca. 20 stk
4 dl soyamælk
1 dl græsk yoghurt
400 g kamutmel
100 g fiberbag
1 dl græsk yoghurt
400 g kamutmel
100 g fiberbag
Ca 4 gulerødder
100 g grahamsmel
1 pakke gær
1 tsk honning
100 g grahamsmel
1 pakke gær
1 tsk honning
50 g rugflager
1/2 tsk. salt
Drys ovenpå:
Pensel dem med soyamælk
Hak hørfrø, solsikke og mandler, det du ikke bruger kan gemmes til en anden gang.
Opløs gæren i lunkent mælk og tilsæt græsk yoghurt. Derefter honning og salt i og riv gulerødderne ned i blandingen. Put rugflager i en skål og hæld kogende vand over, og lad det stå i 3 minutter. Hæld derefter vandet fra og tilsæt blandingen. Tilsæt resten af ingredienserne. Dejen er lidt klæbrig, men sådan skal den være og der skal ikke ekstra mel i. Du kan røre dejen med en stor ske og på den måde får du ikke dej-fingre.
Lad dejen hæve 2 time. Form herefter bollerne med to skeer ved at gøre skeerne våde i kold vand slipper dejen lettere når du placere dem på bagepladen.
De skal nu efterhæve i ca. 30 minutter, hvorefter de bages i forvarmet varmluftovn ved 200 grader i 15 minutter.
Fiberbageblandingen kan købes i helsebutikker og kvickly, den er økologisk og bedre end den som ikke er økologisk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar